2021-06-03 79 views
成日都覺得新城市好多餐廳都偏貴,今日就比我搵到附近都可以友又平又好食嘅美食!今日要食嘅係喺連城廣場一樓嘅「越好」,雖然舖頭一眼睇晒,餐牌都係得一張,勝在食物質素都拍得住帶餐廳!我哋叫咗:香茅雞扒撈檬雖然塊雞扒冇咩香茅味,但甜甜地,而且肉質鬆軟,同凍檬嘅味道幾夾。而且夏天食凍檬簡直胃口大增!佢嘅酸汁亦比其他餐廳鹹,所以食落都幾濃味😋生牛肉湯河牛肉煮到半生熟,肉質嫩口,湯底夠濃郁,而且夠大碗,唔使驚食唔飽,正☺️炸越南春卷雖然細細條,但餡料十足,豬肉碎配上香菇,再加上炸到脆卜卜嘅外皮,食落去好有層次!😍蝦醬雞中翼蝦醬味唔係好濃,似普通炸雞翼,不過賺得夠脆夠熱,都幾好味。美祿同蜂蜜柚子茶最後叫咗兩杯飲品,特別要講下美祿,因為佢有啲似麥當勞嘅美祿恐龍,上面有好大嚿cream痛朱古力卜卜脆,正🥰最後埋單約$180,沙田黎講算抵食,性價比極高!😉
我哋叫咗:
蝦醬雞中翼
蝦醬味唔係好濃,似普通炸雞翼,不過賺得夠脆夠熱,都幾好味。
美祿同蜂蜜柚子茶
最後埋單約$180,沙田黎講算抵食,性價比極高!😉
蝦醬中雞翼
蜂蜜柚子茶
美祿
2021-05-31
$85 (Dinner)
蜂蜜柚子茶
美祿