2019-07-28
本身bookmark左呢間餐廳,係因為佢有得任食牛排。可惜今日係星期五,無得享用呢個優惠,咁就唯有散叫啦。一入到間餐廳,就比佢嘅裝潢同氣氛吸引 😍 啲歌又夠updated又好聽。有圖有真相👇輪到食物喇~首先叫左一盤半公斤重嘅青口,應該係餐廳嘅signature。用左白汁、洋䓤同蕃茄煮。啲青口都好鮮,同埋真係隻隻都有肉! 另外塊包嘅口感都好好,有啲煙un,最啱點埋啲白汁泥食。薯條份量都唔少,條條都好粗 😍😚再泥就係挪威三文魚柳,成碟份量都好足🥰🥰🥰仲有烤薯仔同埋洋䓤沙律。三文魚柳佢煮到半熟,所以唔會好乾,仲有三文魚嘅鮮味,配埋個白汁味道啱啱好。洋䓤沙律仲加左啲橙,食落好refreshing。烤薯仔點埋個白汁食,簡直令人欲罷不能呀! 再泥多個主食,就係虎蝦煙三文魚risotto。兩隻虎蝦真係好大隻呀~~~~至於個risotto,即使加左煙三文但醎道都適中。加埋其他調味令成個risotto味道提升。食落又唔會好肥膩 👍👍👍最後到甜品喇! 原本今日次泥係要同朋友慶生,但最後都因為佢啲甜品太吸引,所以選擇左叫甜品而唔切餅! 先泥一個蘋果批。但呢個唔係我地平時食到嘅蘋果批泥架。上菜時,佢係喺
先泥一個蘋果批。但呢個唔係我地平時食到嘅蘋果批泥架。上菜時,佢係喺一個小煎pan入面。侍應姐姐將佢反轉吸落隻碟度,結果係酥皮喺底,蘋果喺面。再喺面頭淋上朱古力,cream同雪糕。係香港唔常見嘅一種食法。一陣凍一陣熱,少少甜,多多香
最後就係呢個三文治窩夫喇。兩塊厚厚嘅窩夫,夾住一層厚厚嘅雪呢拿雪糕,再加埋微燒過嘅忌廉喺面,真係令人心心眼呀😍😍😍 不過,可能係因為太厚嘅關係,食落會有點兒輪盡🙈🙈 如果只係食窩夫,雪糕同埋下面嘅熱溶朱古力,甜度啱啱好。不過面頭果啲忌廉就過甜😵 另外個窩夫有點係凍左,所以就無左外脆外軟嘅感覺,可惜😥
整體而言,個人覺得呢間餐廳性價比高。環境好,服務好,食物高質,上菜快。會再返泥食!