2022-07-17
難得同老公,一家三口去尖沙咀博物館玩,順便食個晚餐,今次有囝囝鍾意既意粉既餐廳。呢間餐廳有西式,特別之處係有中東菜式,佢既套餐十分抵食,晚餐一百蚊一個餐,包前菜,主菜同埋飲品,有得揀另外一個套餐仲會配甜品。前菜有蕃茄菜湯,味道唔會太酸,有雜菜味,唔錯。沙律有煙三文魚同生菜同蕃茄,三樣都新鮮,正。我地叫左白汁雞皇意粉,大人細路都岩食,料多,雞肉美味,有不少雜菜,幾好。呢個杜拜咖哩牛肉飯,幾特別,同平時食既咖哩唔同,特別濃郁,拌飯十分惹味,牛肉鮮嫩,配菜既紅蘿蔔同青豆,份量也不少,值得一試。呢個係烤雞肉薄餅,份量很大,一個人食晒會好飽,雞肉唔會老,剛剛好,烤得脆卜卜。套餐跟三杯飲品,叫左橙汁俾小朋友,我地飲左生啤同檸檬茶,全部都正常發揮,唔錯。最後仲有特色甜品食,開心,係幾唔錯既異國菜選擇,黎尖沙咀會再食多次。