2023-07-02
約咗舊同事食飯,佢揀咗呢間日本廚師發辦料理,就喺上環站行2分鐘就到,非常方便餐廳裝修閃亮奢華,全人手製作28呎原木壽司枱,仲有神秘嘅打卡走廊呢度午餐好抵食,Omakase Lunch menu有3款,價錢由$450至$780,每一道菜擺盤都好精緻我地揀左柏同桧,菜式大致一樣,柏會多左時令刺身同熟食嘅日本料理,我地share一齊食柏 $780先付蒸物時令刺身三品料理一品壽司九貫汁物甘味桧 $450先付蒸物壽司十貫卷物一本汁物甘味先付係紅酒鵪鶉蛋+甜薯,日本水菜和蜆肉蒸物係傳統日式蒸蛋刺身有薄切章紅魚、深海池魚及牙帶魚 中間包了酸汁啫喱和薑花,味道層次豐富壽司先來4件味道比較淡🍣牡丹蝦、深海池魚、帆立貝、太刀魚等唔需要再加任何醬油已經好好味實在太新鮮又肥美熟食料理-馬友魚驚風乾過後,肉質結實配上蘿蔔蓉及昆布乾,口感更突出壽司地金目鯛、中拖羅、海鰻、三文魚子、海膽呢幾件相對魚味更濃,味道偏重都係我最愛午餐呢個價錢真係性價比高如果需要同客人會面,真係非常建議環境華麗漂亮,、裝修奢華,坐得好舒服桧套餐會有漬物卷物最後仲有麵豉湯同甜品🍮紅豆布甸
柏 $780
壽司十貫
卷物一本
汁物
甘味
先付係紅酒鵪鶉蛋+甜薯,日本水菜和蜆肉
蒸物係傳統日式蒸蛋
刺身有薄切章紅魚、深海池魚及牙帶魚
中間包了酸汁啫喱和薑花,味道層次豐富
壽司先來4件味道比較淡🍣牡丹蝦、深海池魚、帆立貝、太刀魚等
唔需要再加任何醬油已經好好味
實在太新鮮又肥美
熟食料理-馬友魚驚風乾過後,肉質結實
配上蘿蔔蓉及昆布乾,口感更突出
壽司地金目鯛、中拖羅、海鰻、三文魚子、海膽
呢幾件相對魚味更濃,味道偏重
都係我最愛
午餐呢個價錢真係性價比高
如果需要同客人會面,真係非常建議
環境華麗漂亮,、裝修奢華,坐得好舒服
桧套餐會有漬物卷物
最後仲有麵豉湯同甜品🍮紅豆布甸