2022-03-09
今次又係還要中西區去覓食, 嚟到西營盤要試下依間, 成日lunch都要排隊嘅餐廳 Dare 🥰佢個細心為係 啲配菜都非常之好食 一般有雜菌 豆角同車厘茄 唔係平時食大x樂 唔知咩canteen 既配菜都係生生哋 冇乜味💬 汁燒牛舌飯 -$58牛舌分量非常足夠 淋身入味唔會好韌 亦都冇我遇到好驚嘅情況(好似食緊條脷咁嘅感覺) 燒汁甜甜的鹹鹹的好好味💓好正!!💬 燒豬頸肉飯 -$60相對牛舌飯, 豬頸肉飯就冇咁特別, 可能其他地方都有機會食到, 我覺得 豬頸肉爽口, 本身味道都足夠, 配埋魚露食豬頸肉更加好味💬 和風紫菜單骨雞翼 -$38佢本身紫菜粉上唔係好多味精, 配落脆卜卜雞翼度好香👍👍佢仲有芝士口味, 係落好多好多芝士粉,不過我最鍾意都係食避風塘口味多啲呢間另外仲有漢堡 同 和風牛柳粒丼配溫泉蛋飯我都好鍾意🥰
💬 汁燒牛舌飯 -$58
💬 燒豬頸肉飯 -$60
💬 和風紫菜單骨雞翼 -$38
佢本身紫菜粉上唔係好多味精, 配落脆卜卜雞翼度好香👍👍
呢間另外仲有漢堡 同 和風牛柳粒丼配溫泉蛋飯我都好鍾意🥰