2024-07-17 128 views
夏天熱辣辣,當然要開大冷氣打邊爐😂今日出開元朗經過呢一間嘅舖頭,見到佢打邊爐都幾抵食,兩個鐘任飲任,所以就入去試吓!佢有好多個鍋底款式可以揀,麻辣雞煲、酸菜魚、水煮魚、麻辣烤魚同埋牛蛙都有,因為我哋食唔得辣,所以就叫咗椰子雞!職員佢喺比湯底我哋嘅時候,拎咗大半隻雞出嚟,冇諗過原來係咁豐富,個湯入邊仲要有好多嘅椰子、粟米同埋蘿蔔,超級足料!佢仲要有個計時器俾你,又唔會驚啲雞煮到老晒👍🏻所以開頭未開始打邊爐食呢個椰子雞都覺得啲雞好滑,仲要已經吸晒啲椰子味😋而椰子湯底係非常非常非常之甜🤤我忍唔住都係咁飲!而佢嘅配料呢係有好多種選擇,包括有丸類、菜類、菇類、海鮮、鮮牛肉、肥牛、雞肉、手打鯪魚球、麵食!飲品除咗罐裝嘢飲之外,佢哋都有自家製嘅水果茶、同埋冰凍嘅無糖茶🤤佢哋仲有一啲自家製嘅布甸同埋雪糕可以任食😚最重要有兩個鐘俾我哋慢慢食,所以我同朋友都食得非常之滿足!