2019-04-06
平日lunch有時都會黎和安里食下lunch,因為都有好幾間小店(有西式、日式等)今晚收工就想近近地食個飯,就過黎睇下啦😆呢間日式小店晚餐🥣既定食同丼大部份都係$100幾$200,價錢上都ok又未食過,就試下啦!定食、丼同其他sets都有個沙律🥗、前菜同味噌湯叫左<北海道海鮮丼> 同<刺身、壽司🍣x迷你烏冬>前菜係帶子裙邊,食落爽口煙韌,個味付醬汁幾開胃😁北海道丼我以為同其他一樣都係得4-5種海鮮(以$180黎講),原來呢個有成7款😍有鮑魚(平時食丼我好少見xd)、海老🍤、柱貝、海膽、魚籽、蟹肉同埋好多蜆肉,好豐富!🥢海鮮整體黎講都好新鮮,冇雪味!鮑魚係磯煮既,炆到幾入味👍🏻海老有輕輕燒過,幾香,海膽鮮甜😋(店員話係北海道豐洲直送既)最估唔到係後面有好多蜆肉xd 有肉又好味另外,個刺身壽司🍣定食係冇得簡要邊d海鮮既,所以上菜時店員都有講返每樣刺身壽司係咩黎、駛唔駛點豉汁👍🏻刺身有3款,都好新鮮,油甘魚滑得黎有嚼頭😁壽司有5件都好新鮮(仲要有海膽🤤)2款鯛魚口感都唔錯嫩滑、有魚味冇筋👍🏻迷你烏冬有片薄叉燒既,味道正常,有埋d櫻花蝦點綴下,因為個櫻花蝦本身係
因為都有好幾間小店(有西式、日式等)
今晚收工就想近近地食個飯,就過黎睇下啦😆
定食、丼同其他sets都有個沙律🥗、前菜同味噌湯
叫左<北海道海鮮丼> 同<刺身、壽司🍣x迷你烏冬>
前菜係帶子裙邊,食落爽口煙韌,個味付醬汁幾開胃😁
海鮮整體黎講都好新鮮,冇雪味!
鮑魚係磯煮既,炆到幾入味👍🏻
最估唔到係後面有好多蜆肉xd 有肉又好味
刺身有3款,都好新鮮,油甘魚滑得黎有嚼頭😁
迷你烏冬有片薄叉燒既,味道正常,有埋d櫻花蝦點綴下,因為個櫻花蝦本身係冇乜味道既
頭盤既沙律🥗同味噌湯都味道正常😁沙律醋酸酸地開胃
整體黎講我覺得以$100幾-$200食到呢個食物質素係好抵(仲要喺中環),尤其個海鮮丼仲要有咁多款海鮮,有誠意👍🏻