上星期3 我同朋友約左收工去食dinner, 我朋友見天氣開始凍,就帶左我去旺角既御前牛盛食日式放題加火鍋。我本身唔太好放題,因為覺得又貴自己食量又唔大,但呢間價錢唔貴,加埋一都唔使200蚊每位。我一睇個menu, 就比d湯底吸引住,勁多湯底簡,我有好多湯底都想試,最尾我簡左龍蝦湯底+芝士湯底 我建議大家如果係芝士fans, 一定要點芝士(份量好多) 我同朋友一開頭點左d三文魚(好厚) ,蝦同蟹棒刺身等另外點左豬肉同牛肉(超好笑,好似d 衫吊係浪衫架甘。) 之後我同fd等湯滾之後就落肉落芝士湯底,勁濃芝士味 提提各位,凍飲同雪糕都係任攞,唔想飲凍飲,都可以去出面沖綠茶飲,記得唔好落甘多綠茶粉,我上次食,落得太多有d苦。Haha
上星期3 我同朋友約左收工去食dinner, 我朋友見天氣開始凍,就帶左我去旺角既御前牛盛食日式放題火鍋。我本身唔太好放題,因為覺得又貴自己食量又唔大,但呢間價錢唔貴,加埋一都唔使200蚊每位。我一睇個menu, 就比d湯底吸引住,勁多湯底簡,我有好多湯底都想試,最尾我簡左龍蝦湯底+芝士湯底
我建議大家如果係芝士fans, 一定要點芝士(份量好多)
我同朋友一開頭點左d三文魚(好厚) ,蝦同蟹棒刺身
另外點左豬肉同牛肉(超好笑,好似d 衫吊係浪衫架甘。)
之後我同fd等湯滾之後就落肉落芝士湯底,
勁濃芝士味

2017-02-08
$175 (Dinner)
  • 牛肩胛肉
  • 馬蒂