2022-10-24
官塘野食真係超多選擇,今日去左中海日升中心裡面既一間叫丼瀛食日本野,見價錢適中又好多好評,所以就嚟試吓,我哋叫左幾款嘢食,包括有:🥚茶碗蒸 $76/2 :蛋裏面有鮮冬菇同埋雞肉,蒸蛋非常滑,近乎入口即溶,雞肉大大件,非常抵👍🏻🦑原隻魷魚 $98 :同樣都係用燒汁嚟烤製,原隻魷魚切件,肉質非常彈牙,舖上芝麻,帶出香味😍🐟碎三文魚松葉蟹肉卷(四件)$68 :呢份三文魚卷口感非常豐富,首先底層係飯,上面鋪上三文魚粒同蟹肉,裏面係原粒青瓜,非常有鮮味😋🍣丼瀛特選丼 $188 :呢個丼就夠晒吸睛啦,我覺得有二人份量咁多,佢既賣相都非常吸引,裏面係一個海鮮盛宴,包括有三文魚,帶子,牡丹蝦,油甘魚,海膽同三文魚子等,所有刺身非常新鮮同厚切,咁嘅丼飯都係第一次食,好惹味🤤🤤🥟日本魚皮蝦餃(五件)$38 :外脆內軟,炸到金黃色,裡面餡料非常飽滿,仲有肉汁,唔錯唔錯🤤🤤認真食過返尋味,值得推介,大家經過觀塘又想食日本嘢就可以試吓呢間,仲係良心餐廳嚟㗎❤️❤️❤️