2019-01-13 5868 views
話說鍋心係香港都有好多分店,身邊唔少人食過覺得幾好,粥底火鍋我未食過,於是早一星期訂左今晚第一輪(6:00-8:30pm) 泥試試。有特選部分亦有自選部分沙白出色d,好鮮甜,但有少少沙,每人約10隻。兩款都新鮮大隻呢兩款一樣新鮮大隻,鮑魚更加係彈牙厚肉活蝦跳到唔停,倒晒4隻落鍋最好,用夾可能會彈走左。黃金蚌有明顯腥味,唔加好過響鈴吸晒海鮮湯精華,浸5-8秒最反正呢款唔係脆。油炸鬼一般。豬梅頭幾濃豬肉味,油脂剛剛好魚皮都脆,唔會太咸,浸3-5秒最好肥牛好鞋,少少牛味,又薄又乾雞骨丸係雞軟骨既丸版本,手打既,誠意有加分粟米好爽甜豬腩片比梅頭薄同鞋,豬味又冇甘濃,但都唔錯既。花膠仔好恐怖,我冇食到,下次唔點喇加配料,豬油渣炸得好香,燶燶地味加埋套餐已包既芋頭同南瓜,海鮮精華盡吸,侍應細心攪拌粥底,五分鐘就完成海鮮粥 你數下有幾多海鮮同配料落過係個鍋,個粥就有幾多隻味,十分豐富如果你鍾意我今次既分享,請你馬上立即宜家就俾個♥️同關注我😬按我個頭像然後按「關注」🙇🏻‍♀️

有特選部分亦有自選部分

調味料

沙白出色d,好鮮甜,但有少少沙,每人約10隻。
蟹&沙白

兩款都新鮮大隻

蟶子&花甲

呢兩款一樣新鮮大隻,鮑魚更加係彈牙厚肉

鮑魚&帶子

活蝦

黃金蚌&蝦

響鈴吸晒海鮮湯精華,浸5-8秒最
反正呢款唔係脆。油炸鬼一般。
響鈴&油炸鬼

豬梅頭幾濃豬肉味,油脂剛剛好
魚皮都脆,唔會太咸,浸3-5秒最好

豬梅頭&魚皮

肥牛好鞋,少少牛味,又薄又乾
雞骨丸係雞軟骨既丸版本,手打既,誠意有加分
粟米好爽甜

肥牛,雞骨丸,粟米

豬腩片&花膠仔

加配料,豬油渣炸得好香,燶燶地味

配料

粥底

按我個頭像然後按「關注」🙇🏻‍♀️
2019-01-12
$231 (Dinner)
豬梅頭&魚皮
粥底