2019-02-13
見到網上不停介紹深水埗呢間牛朳大件又抵食, 仲要係石燒, 沙律, 白飯, 湯都係免費任添而大家對呢餐廳既評價都唔錯, 見今日放假就黎試下諗住今日係平日下晝會少D人啦, 點知去到已經排緊隊啦, 前面大概有10幾人比起我上次想黎食少左好多架啦等左30-40分鐘左右, 終於有位, 門口有部點餐機, 揀好餐比哂錢就會安排入座然後將果張飛仔比職員所有野都係自助形式, 沙律, 湯, 茶, 白飯都係自己出去攞牛朳未到之前緊係飲左沙律先啦, 沙律菜可以落麻醬或者醋, D菜都好鮮甜架朋友食左幾碗呀等左一段時間, 牛朳終於出場啦以下呢個係三拍子牛朳, 我叫左180G, 但對於我黎講都好夠食牛朳煎過2邊, 其他就按照自己既喜好去調整個生熟度我唔鍾意食太熟, 6成左右就岩哂我, 食落去有口感, 有肉汁, 但呢隻肉質就冇咁滑以下呢個係牛柳300G, 相對三拍子就滑D, 味道就大家差唔多要自己落鹽或者醬料去調味總括呢間牛朳係有特色既, 而且都抵食, 牛朳唔係話好高質既牛朳, 但相對起佢既價錢黎講算係物超所值想試既朋友就真係要排下隊啦, 因為地方好細, 坐得都有少少迫架最好就係平日既下晝黎, 想食夜晚我諗都要5點
而大家對呢餐廳既評價都唔錯, 見今日放假就黎試下
比起我上次想黎食少左好多架啦
然後將果張飛仔比職員
朋友食左幾碗呀
等左一段時間, 牛朳終於出場啦
牛朳煎過2邊, 其他就按照自己既喜好去調整個生熟度
要自己落鹽或者醬料去調味
最好就係平日既下晝黎, 想食夜晚我諗都要5點左右就要黎排隊啦