Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

又到咗同老公二人世界撐枱腳嘅時候啦🥰🫶🏻今次我地去左一間開左只有個半月既Mikiki新分店試下呢度裝修簡約舒服Dinner Time 仲要坐爆人,未食都估到應該好好食所以我地都襯熱鬧入去order 左個精選二人套餐 $458前菜有煙三文魚凱撒沙律、日式天婦羅魷魚、酸忌廉煙肉薯條可3選1我地揀左煙三文魚凱撒沙律,份量多,沙律菜新鮮爽脆,面頭仲有朵用幾塊煙三文魚砌成嘅玫瑰花🌹是日餐湯係蕃茄湯,少少蕃茄酸味,飲完好開胃北海道帶子松露野菌意大利粉/波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯 2選1我地揀左北海道帶子松露野菌意粉,有3大粒煎香左既帶子係面,每條意粉都掛滿黑松露醬,有好多菇片😍配埋香滑既黑松露醬好鬼正🤤另外主菜有西班牙黑毛豬鞍、炭燒澳洲肉眼牛扒、法國燒春雞 3選1我地揀左澳洲肉眼牛扒,order 左五成熟,肉質軟腍嫩滑多肉汁,牛味香濃,仲要大塊得黎有厚度架😱而個焗薯配上煙肉碎蛋黃醬好好食是日精選甜品係芝士蛋糕,入口好滑,芝士味唔太重,所以食落唔會太heavy,本身甜品可以+ $48 升級,但已經食到好飽,留反下次黎再試埋🤭凍冰果茶唔係好甜但係好重茶味其實呢個set個性價比都好高👍一個價錢包哂餐湯、前
又到咗同老公二人世界撐枱腳嘅時候啦🥰🫶🏻
今次我地去左一間開左只有個半月既Mikiki新分店試下
呢度裝修簡約舒服
Dinner Time 仲要坐爆人,未食都估到應該好好食
所以我地都襯熱鬧入去order 左個精選二人套餐 $458

是日餐湯係蕃茄湯,少少蕃茄酸味,飲完好開胃

凍冰果茶唔係好甜但係好重茶味

其實呢個set個性價比都好高👍一個價錢包哂餐湯、前菜、飯/意粉、主菜、甜品同餐飲,真心好抵,唔怪之得咁多人食啦🤭你地仲唔快啲去試下

Plato Cafe & Bistro
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116號舖