2021-10-27
平時食得多西餐同日本菜,有時都會想食下中菜,今次就黎到北角哩間中菜餐廳試下。餐廳環境闊落,仲有大卡位,坐得都好舒服。餐牌上面選擇好多,因為非常肚餓既關係,所以我地最後揀左有五道菜,價錢相對實惠既二人餐。✨晚市2-3人套餐(5道菜) $428湯底可以揀酸菜湯、水煮湯或者蕃茄湯,仲可以自己選擇辣度。我地揀左石斑魚,一上檯已經發現勁大兜,下面仲有火助熱🔥而石斑魚鮮嫩厚肉,食落完全無骨,裏面仲有蓮藕片、萵筍、芽菜、寬粉同咸酸菜,配料非常豐富。🌶️涼菜:泡椒兩食兩食分別係鴨舌同鳳爪,兩樣都入味易咬,酸辣過癮,非常好食👍🏻🌊小菜:蒜蓉烤鮮鮑仔 估唔到二人餐裏面可以揀鮑魚,仲要有八隻,食落質感爽彈,非常新鮮,上面仲要有香濃既蒜蓉醬。🐦椰香BB鴿椰香味既乳鴿真係第一次食,同平時食開既味道有啲唔同,椰香味非常重,食落去皮脆肉嫩,相當唔錯。🥬白灼時蔬時蔬係油麥菜,新鮮爽脆,份量好多。整體黎講,哩個二人餐真係相當豐富,每樣食物都好食,兩個女仔去食真係食到勁飽😂鍾意食中菜嘅人絕對可以黎試下。🌟而家Follow餐廳ig同申請會員會送優惠卷,可以即時用!
✨晚市2-3人套餐(5道菜) $428
湯底可以揀酸菜湯、水煮湯或者蕃茄湯,仲可以自己選擇辣度。
🌶️涼菜:泡椒兩食
🌊小菜:蒜蓉烤鮮鮑仔
🐦椰香BB鴿
🥬白灼時蔬
時蔬係油麥菜,新鮮爽脆,份量好多。