2024-06-15
朋友喺附近返工,佢話呢間泰國菜之前有同同事一齊食過午飯,覺得好抵食,所以呢一日就約埋我一齊黎試一試晚飯。 睇落個餐牌都幾抵食,2至3人餐都只係需要200幾蚊。於是我地就費事諗,所以就直接點呢個套餐。 炒雜菜好豐富,有粟米仔,椰菜花,芥蘭,蘿蔔,木耳等等。炒得好香口,而且蔬菜亦都新鮮。 椰奶雞湯呢個湯會用火熱住,保持溫度,湯要熱飲先至會更加好飲,呢個椰奶雞湯椰奶味濃郁,而且裡面材料亦都好豐富,有大量雞肉同菇。 泰式海南雞海南雞口感嫩滑,皮嘅油脂非常香,皮下脂肪亦都較少,很好吃,用來送飯一流。 蟹肉炒飯因為覺得食白飯比較普通,所以就加左錢轉左做蟹肉炒飯,估唔到蟹肉炒飯會有埋蟹籽同埋芒果,非常驚喜,芒果唔會酸,好新鮮,蟹肉亦都有鮮甜味,份量亦很多。 呢嗰二至三人餐份量非常豐富,所以都食到好飽。另外套餐亦都會包埋飲品,我地分別叫左凍檸茶同埋熱零水,呢度比較特別就係糖漿放喺枱面度可以自行調教。 呢度職員非常有笑容同好好禮貌,而且性價比真係好高,食物質素好之餘,價錢亦都非常貼地,有機會會同朋友再嚟食。
睇落個餐牌都幾抵食,2至3人餐都只係需要200幾蚊。
於是我地就費事諗,所以就直接點呢個套餐。
炒雜菜
椰奶雞湯
泰式海南雞
蟹肉炒飯
呢嗰二至三人餐份量非常豐富,所以都食到好飽。