味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-07-19 123 views
晚上10點去到仲係好熱鬧😆呢間火鍋店主打「精選頭盤+皇牌火鍋拼盤+無限時任飮任食火鍋四部曲」頭盤可以揀芝士焗波士頓龍蝦、芝士焗生蠔、麻辣雞煲、酸菜魚。我同朋友分別揀咗焗龍蝦同焗生蠔🦪拉絲芝士好濃郁,表面焗到焦脆,🧀🫕配埋鮮美嘅生蠔同龍蝦🦞啖啖肉好juicy估唔到仲有前菜🤩有掠拌青瓜、掠拌木耳、鹽酥雞軟骨同海帶,酸酸辣辣好開胃解膩火鍋湯底有唔少選擇,除左豬骨、沙嗲、麻辣鴨血等基本湯底,仲有日式豆乳海鮮鍋、藥膳醉雞鍋等等特別嘅湯底,最尾我地揀咗花膠竹絲雞鍋🤩大大塊花膠🥹好彈牙充滿膠原蛋白,竹絲雞好嫩滑,啖啖肉🐓時令海鮮拼盤好豐富,有鮑魚、廣島蠔🦪元貝、海蝦、脆肉鯇、手打墨魚丸、手打蝦丸、日式蟹棒🦀啲海鮮全部都好新鮮,大大隻好飽滿🤤美國安格斯牛肉拼盤有牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵🥩肉味濃郁,口感柔軟有彈性🥳第四部曲係任食精選火鍋配料😚佢啲配料一啲都唔求其,有手工雲吞韭菜餃,好高質🤤牛骨丸好juicy,牛味勁濃🤤仲有我至愛嘅麻吉燒🤤特別想讚一讚,佢哋全部汽水都係樽裝,特別好飲!整體黎講$318真係好抵食🤤由湯底、海鮮🦞牛肉一啲都唔求其,配料亦非常多選擇而且有質素👩🏻‍🍳店員服務亦好非常周到,

美國安格斯牛肉拼盤有牛小排、牛肩胛、
封門柳、牛板鍵🥩肉味濃郁,口感柔軟有彈性🥳

整體黎講$318真係好抵食🤤由湯底、海鮮🦞牛肉一啲都唔求其,配料亦非常多選擇而且有質素👩🏻‍🍳店員服務亦好非常周到,值得一試!🌟