2022-04-09
近年來,多咗好多一人燒肉店,間間都大排長龍,望到都卻步,今次咁啱見到呢間新開嘅「米子燒肉家」,可能啱啱過咗lunchtime,所以唔使排隊,因此就同朋友一齊去朝聖。入到去發現座位都幾寬敞,waiter服務都唔錯,反應又快。午餐店舖提供左燒肉丼同燒肉套餐兩種選擇,咁貪新鮮好玩嘅我哋就梗係揀咗燒肉套餐啦,我哋揀咗澳洲燒肉盛合套餐300g同米子人氣牛控套餐200g:澳洲燒肉盛合套餐包括左三種肉:穀飼M3牛柳條、草飼M2牛頸脊及草飼封門柳,店舖貼心選用高級食材,啲牛勁有牛味又juice,有咬口得黎又唔會韌,特別係封門柳,勁正👍🏻不過鍾意食牛,就一定唔可以錯過米子人氣牛控套餐:美國牛小排同和牛臀肉蓋,牛小排係今日牛味之最,而且仲肉汁飽滿,牛臀肉蓋嫩得黎又唔淋,無得彈🤤🤤每個套餐都附設左一碗飯、味增湯、泡菜或沙律,鍾意食飯的我要讚一讚個飯,佢選用珍珠米,軟硬度適中,仲好有飯味。醬汁有3款:燒肉汁,蒜泥醬,柚子醬油我個人比較鍾意燒肉汁,甜甜地,一啲都唔咸,配燒肉就岩岩好❤️原本我都想講佢無個箱或籃比我擺啲袋呀衫呀果啲,驚啲衣物會有味要扣啲分,但整餐飯食完,我身上都無咩燒肉味,正🤩!證明佢抽風系統做得好
醬汁有3款:燒肉汁,蒜泥醬,柚子醬油
原本我都想講佢無個箱或籃比我擺啲袋呀衫呀果啲,驚啲衣物會有味要扣啲分,但整餐飯食完,我身上都無咩燒肉味,正🤩!證明佢抽風系統做得好好!
呢間野下次可以再同啲朋友再一齊食過~