2023-10-21
好耐無嚟搵Mark師傅食嘢啦!最近聽聞有新嘅晚餐Menu,就立即過嚟試吓🥰 呢度一向主打Omakase ,以各種優質食材同mark師傅嘅手藝著稱,自開業以嚟一直充滿人氣😌店舖共有兩層,除咗主打刺身同壽司既Omakase 之外,最近推出咗一個以刺身同高質熟食為主題嘅晚餐Menu,熟食比重較多,完全啱晒少食生嘢嘅客人,可以多個選擇👍而且價錢仲非常抵,性價比超高啊!佢哋而家有兩個超抵食套餐,兩個套餐都各有特色,而且保證食材係每日新鮮進口㗎!兩個我都試咗,等我同大家介紹吓先😋👉套餐1 👉$1180 /位 ,1980 /2位前菜3點刺身3點 蒜蓉牛油燒皇帝蟹腳龍蝦天婦羅黑酷奇異果鵝肝和牛西冷海膽蟹肉飯龍蝦味噌湯甜品 📍前菜3點-土佐海蜇: 勁爽彈!加上酸汁非常開胃 -胡麻醬配無花果: 滿滿嘅麻醬香令無花果更加甜美,酸酸甜甜超好食!-麵豉醬田樂茄子: 濃厚唔嘅麵鼓加上新鮮又軟綿綿嘅茄子,口感一流!📍刺身3點 -北海道帆立貝加上竹炭鹽同芝麻,新鮮清甜!-池魚細切:配合姬蔥、博多萬能蔥、京蔥,魚味香濃入口即溶,充滿香蔥味!-間八魚,新鲜厚切,魚肉口感煙韌有彈性 📍蒜蓉牛油燒皇帝蟹腳 蟹腳非常厚肉又鮮
👉套餐1 👉$1180 /位 ,1980 /2位
甜品
📍前菜3點
-土佐海蜇: 勁爽彈!加上酸汁非常開胃
📍刺身3點
-北海道帆立貝加上竹炭鹽同芝麻,新鮮清甜!
-間八魚,新鲜厚切,魚肉口感煙韌有彈性
📍蒜蓉牛油燒皇帝蟹腳
蟹腳非常厚肉又鮮甜,加上淡淡焦香同牛油香,仲有青檸汁,味道清新又特別!
📍龍蝦天婦羅
天婦羅外層厚薄適中,香脆可口,龍蝦肉鮮甜彈牙,加上蘿蔔蓉醬汁,仲有又甜又soft嘅番薯,一齊食非常滋味
📍黑醋奇異果鵝肝
鵝肝煎到外脆內軟,配合奇異果同黑醋,味道非常超乎想像地夾而且完全沒有油膩感,再夾埋個脆餅一齊食,真係清甜香脆又唔會肥膩☺️
📍和牛西冷
淨係聽個名都知道勁啦?宮崎A4和牛喎!淨係睇肉質嘅油脂分布,都知道非常優質!師傅將佢煎到五成熟,外層焦香但入面肉質依然粉嫩,入口即溶,牛味香濃,簡直係人間美味
📍海膽蟹肉飯
個份量大到嚇死人😆面頭鋪滿鮮甜嘅蟹肉、香蔥,仲有超級鲜味嘅海膽同三文魚籽,加上日本珍珠米飯,口感一流!
📍龍蝦味噌湯
高級版嘅味噌湯🥳龍蝦頭放喺味噌湯裏面熬製,湯頭極濃龍蝦味,而且龍蝦頭仲有好多蝦肉,食完飯飲返碗濃濃嘅熱湯,真係爽到爆😚
📍甜品
甜品共有三款!擺盆漂亮,配搭美麗!分別有原隻士多啤梨奶油凍,巨峰提子卷蛋,仲有自家製抹茶奶凍超級香滑充滿奶香!配上日本抹茶醬和紅豆蓉,味道甘香,非常好食👍
👉套餐2 👉580 /位 ,980/ 2位
甜品
📍前菜3點
-土佐海蜇: 勁爽彈!加上酸汁非常開胃
📍刺身三點
-北海道帆立貝:帆立貝鮮甜爽滑!配上黑胡椒,將佢嘅鮮甜層次提升咗
-間八魚: 肉質肥厚,魚味香濃
-池魚細切: 池魚細切:配合姬蔥、博多萬能蔥、京蔥,魚味香濃入口即溶,充滿香蔥味!
📍櫻花蝦餅
即叫即炸!非常香脆可口,而且充滿櫻花蝦香味,鮮味提升無極限😌
📍肝醬飽魚
飽魚新鮮彈牙加上肝醬更美味!
📍海膽忌廉汁燒大蝦
大蝦肉質彈牙配上海膽忌康汁同米通,味道濃郁又充滿層次感
📍燒和牛封門柳
封門柳内質幼嫩而且牛味香濃,伴碟仲有新鲜雜菜,完全去油解膩,完全唔會覺得肥膩😎
📍鳗魚飯
師傅好似驚我哋唔夠飽咁,鳗魚舖滿成碗飯!鰻魚下面仲有嫩滑炒蛋,配以惹味鳗魚醬汁送飯一流!食過返尋味!簡直想食多兩碗😆
📍蜆清湯
味道鮮甜完全唔腥!蜆肉全部大大粒,見到就覺得好精神😝
📍甜品
以上兩個套餐都好好食,超抵食!真心推介,大家快啲嚟試吓啦🤩
📪卓鮨(灣仔) 灣仔廈門街1號廣泰樓地下C2A號舖