2024-12-06
平日極少去開西灣河真係唔知有咩好食🤔本身想掃街,但帶住V小妹都係搵個地方舒舒服服食好D!於是我地行過見到間食台灣野嘅餐廳💕真係出乎意料好味🍱慢煮豬軟骨滷肉飯便當豬軟骨整到非常腍,而且佢味道好香濃,一d都唔鞋,V小妹都掙住食!而且份量都好足🍲蜜汁滷排骨麻辣拌麵簡直要舉十隻大拇指👍🏼👍🏼👍🏼個蜜汁滷排骨酥脆得黎又咸咸甜甜咁!起初Mami M.見到咁大塊排骨心諗肯定食唔曬😅點知竟然好味到我忍唔住食曬成塊!仲要個麻辣拌麵非常惹味,成件事愈食愈開胃🍜紅燒牛肉手工麵牛肉非常軟腍,湯底充滿濃醇嘅牛味,加上麵質有彈性,再配上酸菜!成件事好夾👍🏼#mamim #v小妹 #hongkong #hk #香港 #香港好去處 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #4歳 #西灣河 #香港美食 #初遇 #台式小食 #台式 #牛肉麵
🍱慢煮豬軟骨滷肉飯便當
🍲蜜汁滷排骨麻辣拌麵