2022-03-23 759 views
餐廳短短幾年已經開到港九新界都有分店,而且每間都經常要排長龍。原來佢地最近係堅尼地城有開左分店,見有幾道食物係哩度exclusive,梗係要黎試下啦😌 餐廳唔係好大,米白色的主色同半開放式設計,週末夜晚好熱鬧好有氣氛,令我覺得好似去左外國咁😍 首先送上一袋麵包配橄欖油同醋🫒🥖 前菜叫左牛油果吞拿魚他他, 吞拿魚新鮮肥美,配埋醋漬洋蔥同酸酸嘅醬汁好開胃🥑 我地分別叫左2款意粉。牛面頰寬麵,手工意粉充滿蛋香,質感al dente。慢煮牛面頰肉味香濃,份量也不少! 當然大量嘅芝士同橄欖油都好重要啦🧀 鱈魚菠菜意大利雲吞,有別於一般嘅意大利雲吞包芝士,這裏用了菠菜味嘅意粉皮包鱈魚。雲吞的菠菜味香濃,鱈魚打碎後同煙雲吞皮帶少許煙韌嘅口感成了對比幾特別🥬🐟 整體而言每道食物都好高質,環境不錯價錢合理,期待下次再到訪💪🏻