2019-04-22
今日一家的大細去元朗華苑打邊爐。任飲任食火鍋好抵食:大人$138,小孩$88。我地點左澳門豬骨鍋湯底。個湯底都幾足料,有好大舊豬骨兩件,一些紅蘿蔔和白蘿蔔,蕃茄,粟米。第一round我哋叫咗手打蝦丸, 手打墨魚丸,手打牛丸,鮮滑牛,鮮雞件,鮮豬潤,皮蛋,龍口粉絲,肥牛兩碟。 手打蝦丸,墨魚丸和牛丸都比想像中出色!非常彈牙口感十足,讚👍!我覺得蝦丸尤其好味道!鮮滑牛和鮮雞件都唔錯。牛有牛味,肉質嫰滑。雞有雞好吃,肉質實淨而且不會太肥。皮蛋用來打邊爐我第一次食, 原來幾好味的!因為唔想食烏冬所以叫咗粉絲,粉絲索左啲湯嘅味道,幾好食!肥牛的質素亦不錯。有牛味,唔係太肥啱晒我,一片一片咁食好快就K.O.晒!第二round 叫多兩碟肥牛同埋一碟羊肉。羊肉焗都OK好味道。用來打邊爐沒有蘇味,肉質不錯。之後我哋叫咗啲菇類同菜類。是自助的係雪櫃自取。有:秀珍菇,冬菇,金菇,淮山。 我哋試咗淮山同埋金菇,兩者用來打邊爐好好味。另外有南瓜,餃子,粟米,娃娃菜,生菜,西洋菜,白菜 。我地攞咗南瓜,餃子,娃娃菜,生菜。南瓜滾淋左尤其好味我最鍾意。仲有響鈴,魚皮,腐竹。我哋試咗響鈴同魚皮,味道都收貨。呢度啤酒汽
任飲任食火鍋好抵食:大人$138,小孩$88。
皮蛋用來打邊爐我第一次食, 原來幾好味的!
因為唔想食烏冬所以叫咗粉絲,粉絲索左啲湯嘅味道,幾好食!
仲有響鈴,魚皮,腐竹。我哋試咗響鈴同魚皮,味道都收貨。
呢度啤酒汽水任飲!亦可以叫壺茶飲消消濟!
醬料自助區,應有的醬料都有提供。
華苑酒家仼食打邊爐都算好抵食。要有的食材都有。手打丸類尤其出色。地方闊落。為我地服務的經理亦很貼心和友善。下次我們會再來的!