2019-04-18 114 views
今日因爲同事突然想食午市放題,但旺角嘅放題真係多不勝數,要揀真係有啲困難。最後我地決定揀一間係公司附近嘅,就係 “至尊滿屋日本料理”。我地被安排坐卡位,坐位都闊落幾舒服,唔會好似其他放題店咁迫。食lunch時間得好少,所以一坐低就即點野食。先點刺身,我地每樣都有點,一黎到真係嘩左一聲,一首刺身船,賣相好掂。刺身好新鮮呀,無雪味。三文魚,希靈魚,呑拿魚等等都厚切的,一啲都唔孤寒。壽司款式都好多,飯分量少,可以試多幾舊。最鐘意係海膽手卷,因為唔係間間都有,亦都比想像中好,無苦味。另外,小食方面都係大同小異,不過粒芝士球係有椰絲係出面,幾特別同幾夾。仲有最鐘意嘅芝麻雞翼,炸得好脆好入味。最後每人仲一杯雪糕送添!

最後每人仲一杯雪糕送添!