2019-05-06 177 views
朋友在觀塘一個新樓盤到買左樓,陪佢過左黎睇層樓起成點,睇完之後肚餓就係觀塘搵食,上網一search,係頭幾位就顯示到呢間餐廳,一出lift就被個大大招牌吸引住,等左一陣,12點就可以坐低叫野食啦。靚靚嘅裝修,同鏡面的互相映襯,增加了空間感排列整齊嘅檯檯凳凳畫好晒d野食,擺係隔離,諗住再睇下有無其他野畫,冇諗到忽然間餐廳嘅侍應會自動幫我收取,呢個服務令我甚覺詫異,我之前食嘅放題大多都係要三催四請才能搵到人收單,而我地只係畫底跟住擺係檯邊,好快就會有人過黎收單,呢個咁貼心的服務,真係值得一贊。 收完單隔左一陣,就即刻送來一盤又一盤嘅食物,個刺身拼盤,擺得精緻之餘,更加巧妙嘅係仲有個液態氮製造的雲霧係刺身拼盤環繞,增加刺身嘅矜貴和”鮮”氣。入口即化嘅鰻魚,我地叫左兩round。不過入口即化嘅又何止得鰻魚呢?蒜香牛柳粒亦都唔少得啦!食完晒香口嘅野,當然不能忘記食埋甜品啦。裡面應有盡有,我地食埋呢兩個甜品,就真係大大滿喜啦。地段,裝修同食物都係眾放題中上乘的,絕對值得推介。

入口即化嘅鰻魚,我地叫左兩round。

我地食埋呢兩個甜品,就真係大大滿喜啦。

地段,裝修同食物都係眾放題中上乘的,絕對值得推介。