2018-06-28 879 views
平日同fd 子在銅鑼灣覓食,諗左好耐唔知食咩,行開誠品,醒起希慎有footcourt,就決定係嗰到食晚飯。行左一轉,果然都係日式野啱我口味。可能佢個位係最入,隔離排晒長龍佢都係冇人既。不過我今次試新野既勇氣就帶到間不錯既餐廳落袋啦🤣有好多款不同的野食,有咖哩飯同烏冬。頭頂都有menu。仲有關東煮食😋我今次嗌左咖哩炸蝦飯($58),野飲可配汽水或者雀巢檸檬茶。落單後都等左五分鐘先拎得,份量都嚇一跳,原來成個餐仲有前菜同湯。前菜有醃芽菜,酸梅同蟹柳。湯係普通日式麵豉湯,有海帶同洋蔥。我自己就加左五味粉落個咖哩飯到,惹味啲呀嘛😏 咖哩材料都幾豐富,有磨菇,洋蔥粒同薯仔粒,唔算太辣。配埋我食咖哩最鐘意一齊食既醃蘿蔔,真係好好食,味道絕對比得上賣貴成倍的日式咖哩飯專門店。炸蝦有兩隻,賣相都幾好架。炸粉不會太厚,不過蝦就唔算大隻,成個飯主要都係靠咖哩黎餸🤣 不過咁既價錢食到咁既質素,仲有咁多野食,直情可以叫性價比高添。呢間仲有炸魚餅食,都幾吸引,如果係foodcourt 唔知食咩,我都幾推薦呢間👍🏻

有好多款不同的野食,有咖哩飯同烏冬。

頭頂都有menu。仲有關東煮食😋

前菜有醃芽菜,酸梅同蟹柳。

湯係普通日式麵豉湯,有海帶同洋蔥。

炸蝦有兩隻,賣相都幾好架。

2018-06-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)