2023-11-11 591 views
媄鐵板燒日本料理和酒尖沙咀廣東道122-126號中港中心7樓味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️午市精選2人前套餐 $1280/2人1️⃣粟米凍湯配荔枝漬蕃茄先食非常濃郁的粟米湯☺️完完全全食到粟米的鮮甜,後食蕃茄,酸酸甜甜好開胃🙋🏻‍♀️2️⃣龍蝦汁蒸蛋利用鐵板煮的蒸蛋,即時製作,口感細滑,配上紫蘇花&龍蝦汁,用最簡單的食材,製造高級的享受🙆🏻‍♀️3️⃣帶子配牛肝菌醬 明明熟左但都好似刺身咁滑😭本身清甜的帶子再配牛肝菌醬(食落有少少似黑松露味),味道升華☺️4️⃣時節燒魚 - 馬由魚師傅話魚在一日前已經調左味,魚好滑,但依道菜係精粹就係魚的外皮,超級脆!另外配左魚粥,幫助解油膩~5️⃣南非鮑魚沒有經過醃製,食落是鮑魚自身的鮮甜味,另配鮑魚肝醬,個醬我幾中意,甜甜地~6️⃣沙巴虎蝦 我人生見過大隻的蝦,沒有之一🤣配搭紅椒醬,輕微的辣味令蝦變得更惹味🥰7️⃣鵝肝鵝肝食落超邪惡,滿滿的油脂感但真係好味👅配搭蘋果醬&麵包可以解膩,另附有甜甜冰菠蘿&健身的海藻醋😻8️⃣美國牛肉 - 可選薄切or厚切我選了厚切5成熟~食每一舊都非常滿足,牛味十足,牛肉中心係軟綿綿的🥰9️⃣炒飯、炒野菜、味噌湯如果食
媄鐵板燒日本料理和酒

厚切美國牛肉

8️⃣美國牛肉 - 可選薄切or厚切
炒飯、炒野菜、味噌湯

9️⃣炒飯、炒野菜、味噌湯
如果食完個牛肉仲未夠飽,依3樣野絕對幫到手😆鐵板炒飯jeng!!!
甜品&雪糕

🔟甜品&雪糕
香脆的焦糖麵包食落似蝴蝶酥,單食都好味😻但如果加埋好match的芝士雪糕,味道更上一層樓~

❤️‍🔥望住廚師師傅即場整野食既過程好治癒~
❤️‍🔥唔會有油煙味🤎師傅亦都非常友善&健談,仔細介紹每一道菜式~
❤️‍🔥另收加一服務費

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~

#eat #food #foodie #hkeat #hkfood #hkfoodie #香港美食 #香港餐廳 #香港好去處 #香港美食地圖 #尖沙咀 #尖沙咀美食#tst #tstfood #尖沙咀鐵板燒 #鐵板燒 #慶生 #生日餐廳 #紀念日慶祝 #性價比
粟米凍湯配荔枝漬蕃茄
龍蝦汁蒸蛋