2018-08-14 641 views
星期日去食飯唔想迫,就諗起9號水產呢個地方,地方新新地,而且上次去都冇乜人流,go!嗰度有幾間餐廳,我就揀咗呢間頤之味,似乎係走平民少少嘅日本餐廳。可以散嗌或者Set menu, 就算set都唔貴而且包好多野,咁我就叫咗$488二人set食。估唔到份量咁豐富,就連普通嘅沙律都咁大盆,用材唔hea啵,上面一堆三文魚子。佢個刺身都幾鮮味,三文魚都係厚切,而且係生磨Wasabi,誠意之作。而海膽係額外叫,$250合理價錢。正正常常起碼會跟埋紫菜,好過一D連鎖日本餐廳。大大份玉子燒美國牛肉壽喜燒鍋,肉質一般啦,但係$488包咁多嘢食絕對抵。仲跟埋兩碗毛蟹湯,可惜略嫌蟹味不足。食得太舒服,個場又靜,枱與枱都隔得開,唔洗迫,所以開心地叫咗兩杯啤酒飲。以為食完呀?仲有加州卷呀,三文魚燒蠔加州卷,絕對食會票價最後食埋甜品,好滿足!

正正常常起碼會跟埋紫菜,好過一D連鎖日本餐廳。

大大份玉子燒

仲跟埋兩碗毛蟹湯,可惜略嫌蟹味不足。

以為食完呀?仲有加州卷呀,三文魚燒蠔加州卷,絕對食會票價

最後食埋甜品,好滿足!
2018-08-12
$400 (Dinner)