2017-05-25 30 views
香港人最鍾意一年四季都打邊爐,當然我都唔例外是日黎到太子心?打邊爐放題,9點鐘唔算多人,坐得較闊落一上去就見到2大個飲品櫃, 連韓國最hit桃子啤酒都有,梗要俾個Like中間就係醬料區同雪糕區~由於我同朋友都唔太食辣既關係,我地選擇粟米豬骨湯底。一上鍋就見到大量粟米同紅蘿蔔,仲有重點豬骨!未食都覺得個湯夠甜夠天然XD 果然一試,湯頭好清,夠鮮甜,仲有種媽媽煲湯的味道。雖然食物紙選擇唔算多,但岩我有選擇困難症的人士更集中揀火鍋料既然選擇了豬骨湯底,梗要揀返大量蔬菜為湯底增甜。值得一提, 冬瓜片到後期食都唔會融到散哂~打邊爐必點海鮮,蝦比想像中大隻,仲要每隻size近乎一樣大!大推鱔片! 片得夠薄, 配合清湯, 肉質有彈性, encore幾次~另外脆肉鯇都夠新鮮~其實食左好多野,不過都最後都掛住食,無影到相
香港人最鍾意一年四季都打邊爐,當然我都唔例外

是日黎到太子心?打邊爐放題,9點鐘唔算多人,坐得較闊落

中間就係醬料區同雪糕區~
粟米豬骨湯

雖然食物紙選擇唔算多,但岩我有選擇困難症的人士更集中揀火鍋
既然選擇了豬骨湯底,梗要揀返大量蔬菜為湯底增甜。
值得一提, 冬瓜片到後期食都唔會融到散哂~

另外脆肉鯇都夠新鮮~
其實食左好多野,不過都最後都掛住食,無影到相
2017-05-22
$170 (Dinner)
  • 鱔片
  • 脆鯇魚片