2019-11-28
轉眼間已經結婚4年了,結婚紀念日當然要好好慶祝一番啦!我地揀左食西班牙菜,這店舖設計特別,矚目的霓虹燈飾吸引住我們。GT-Tanqueray HH $75酒味不太濃,飲落有陣陣青檸香甜味,易於入口。White Sangria Gls HH $45白酒加荔枝汁及青蘋果粒粒,啖啖充滿荔枝香甜味,頗適合女仔飲。Crispy Tomato Bread w/ Anchovy $48這個tapas 要即食,影多兩張相就會浸淋變得唔脆口。蕃茄脆包酸酸甜甜好香脆,蒜蓉蛋黃醬把白銀魚的腥味辟走了,食落層次豐富。Spanish Potato Omelette $78熱辣辣西班牙薯仔蛋餅,切開後流心蛋汁及薯仔粒湧出來,外層煎得好香,食落粒粒薯仔粒,好邪惡。Bikini Sandwich $78鵝肝比堅尼三文治,三文治薄脆可口,中間夾住鵝肝醬,好滋味。Grilled Red Prawn $ 88 巴塞隆拿式烤紅蝦,蝦吸盡香草醬汁,蝦肉爽口, 好美味。Duck Breast $128嫩煎鴨胸伴甜些厘酒汁,鴨胸煎得外皮香脆,肉質嫩滑,非常美味又juicy。…… …… …… ……
GT-Tanqueray HH $75
酒味不太濃,飲落有陣陣青檸香甜味,易於入口。
White Sangria Gls HH $45
Spanish Potato Omelette $78
Bikini Sandwich $78
鵝肝比堅尼三文治,三文治薄脆可口,中間夾住鵝肝醬,好滋味。
Grilled Red Prawn $ 88
巴塞隆拿式烤紅蝦,蝦吸盡香草醬汁,蝦肉爽口, 好美味。
Duck Breast $128
…… …… …… ……