2024-09-25 917 views
朋友之前在大圍工作,有吃過這間餐廳,覺得唔錯,今日聚會再次來訪!位置:在大圍地鐵站A出口行過來大概8分鐘路程,基本上直行到尾轉右行一小段路就到環境:午餐時間人不算多,有大電視睇,吊燈都幾有氣氛,座位都坐得舒服,餐廳職員十分友善和有禮餐牌:lunch set全部都係幾十蚊包茶/咖啡/果茶,就連假期都有,比隔離大商場價錢平好多食物:我和朋友分別點了香草大網菇漢堡和香煎龍脷魚配檸檬牛油汁飯。另外用優惠追加餐湯,田園沙律和煙三文魚。追加可以不止追加一項,都好抵!$8沙律都幾大份,而煙三文魚($48)都有沙律在底,沙律搭配黑醋汁,酸酸地開胃。煙三文魚都大大塊,有兩大塊$8是日餐湯:南瓜湯。飲落去唔會太稀或太稠,啱啱好!香草大網菇漢堡($75)菇夠大同Juicy,菇味好香,芝士拉到絲。薯條係M記升級好味版,個人都鍾意食呢款著條香煎龍脷魚配檸檬牛油汁飯($74)朋友話牛油汁好香同濃味,檸檬汁味道相對無咁明顯,喜歡牛油嘅會好啱,魚肉都大片同煎得香果茶:跟餐果茶好香!茶味不澀,配上酸酸的水果味好夾,勁有驚喜!餐廳價錢合理,職員友善,同朋友聚會都好適合!

$8是日餐湯:南瓜湯。飲落去唔會太稀或太稠,啱啱好!

香草大網菇漢堡($75)

香煎龍脷魚配檸檬牛油汁飯($74)

果茶:跟餐
果茶好香!茶味不澀,配上酸酸的水果味好夾,勁有驚喜!

餐廳價錢合理,職員友善,同朋友聚會都好適合!