2023-09-26 43 views
同同事傾開偈講開北角地區係冇咩嘢食,住北角嘅同事就即刻介紹位於北角嘅一間西餐廳,佢話一定要試吓佢嘅Pizza,仲要係我鍾意嘅薄批!位於北角錦屏街後街,記得要喺書局街行入去,到達餐廳門口發現呢條後街好有外國feel,入到餐廳發現佈置全部都係足球有關,內外佈置真係有一刻覺得自己去咗外國咁。呢度嘅餐牌有幾款二人餐,最後揀咗季節二人餐,食物包括:餐湯係蘑菇忌廉湯鵝肝厚多士帶子慢煮美國肉眼Double Cheese Pizza+Smoke salmon蘑菇忌廉湯菇味都好香濃。鵝肝厚多士鵝肝味香之餘,外層仲煎到好香脆,而配上嘅麵包好鬆軟。Double Cheese Pizza+Smoke salmon餅底夠哂薄,配上濃濃嘅芝士及蕃茄醬好好味。帶子慢煮美國肉眼上嘅帶子非常厚肉,一啖咬落好飽滿嘅感覺!而美國肉眼以慢煮方式烹調,保留豐富肉汁,肉質嫩滑。水果茶內有多款水果,唔會太甜。最後食埋甜品Marcron,今餐大滿足。值得一試!

呢度嘅餐牌有幾款二人餐,最後揀咗季節二人餐,食物包括:
餐湯係蘑菇忌廉湯
鵝肝厚多士
帶子慢煮美國肉眼

蘑菇忌廉湯菇味都好香濃。

水果茶內有多款水果,唔會太甜。

最後食埋甜品Marcron,今餐大滿足。

值得一試!
2023-09-20
$340 (Dinner)