2023-12-29 3290 views
今晚我地決定去旺角 大瀛喜日本料理探店,5點未到去到五樓已經有50幾人係度排隊,不過都好彩,因為我地早去所以仲有位剩。晚市放題(1700-1900) $248大瀛喜日本料理屬於半自助式放題,先講自助區域,有京蔥拖羅蓉塔、加州卷、鰻魚卷、炸鮮奶、炸雞塊、炸餃子、龍蝦沙律多士、牛油粟米、味付螺肉、中華沙律、帶子裙邊、枝豆、椰汁雪燕切、蟲草花雞湯等,真係有好多選擇。飲品區域,汽水、紙包飲品、果汁、啤酒當然一定有仲有清酒、梅酒,估唔到連Hoegaarden都有。其他主要用QR code 下單,刺身選擇有三文魚、吞拿魚、北寄貝、帶子、甜蝦等大路嘢,其他仲有磯煮鮑魚和松葉蟹腳,由於未試過,所以我地都係穩陣啲每樣點一件試下。刺身全部都非常新鮮,叫咗咁多round,質素基本上都可以保持得到,抵讚。除了刺身,壽司,其實仲有好多其他嘢食,好似芝麻雞翼、芝士燒蝦、燒牛舌、燒菠蘿、鐵板一口牛柳、京燒比目魚、羊鞍甚至連酸菜魚、羊腩煲和北海道牛乳海鮮鍋,真係總有一款會啱你。甜品區選擇都唔少,軟雪糕、甜筒、雪條、蛋糕、啫喱、豆腐花,仲有我至愛嘅Häagen-Dazs 雪糕杯。總括食物質素真心全部都唔差,改變咗我對

晚市放題(1700-1900) $248

除了刺身壽司,其實仲有好多其他嘢食,好似芝麻雞翼、芝士燒蝦、燒牛舌、燒菠蘿、鐵板一口牛柳、京燒比目魚、羊鞍甚至連酸菜魚、羊腩煲和北海道牛乳海鮮鍋,真係總有一款會啱你。

總括食物質素真心全部都唔差,改變咗我對呢類放題一向嘅睇法,我自己最鍾意係海膽手卷,質素唔可以話好高級,但起碼唔腥唔臭,入口軟滑。二百幾蚊食到呢個質素,性價比真心係高。

2023-12-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$273 (Dinner)