2020-11-16
餐廳:普慶餐廳 (佐敦)地址:佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層香港人消費緊係要作出最明智嘅選擇🇭🇰,最近去咗eaton staycation,緊係唔可以錯過酒店B1層普慶餐廳theastorhk 嘅breakfast buffet啦😎普慶餐廳拎咗Openrice嘅優秀自助餐獎項🏆,相信一定有佢出色嘅地方,早餐價錢原價$200再加一,不過連住宿或者某啲機構嘅員工另外有優惠(例如醫管局),所以今餐計埋加一都唔洗$100😍,好抵食餐廳裝潢豪派而且夠寬敞,有種歐式建築味道🤩,職員帶完位👩💼,坐定定果陣就問需唔需要茶或者咖啡☕️,作為coffeeholic緊係二話不說揀咗咖啡啦,值得欣賞嘅係佢地用咗壓榨咖啡嘅器皿,可以自行按壓咖啡碎豆增加咖啡醇香😋,而淡奶都係另上,比你按喜好添加The Astor成層設有七個食物專區,亦有師傅即席烹調多國美食,比較特別嘅係有唔少特色香港地道食物,例如雞蛋仔、魚蛋粉🍜、點心🧆、樽裝維他奶等,見同場都有外國人享用緊早餐buffet,真係一個好好宣揚香港文化嘅機會🇭🇰我total就拎咗4輪嘢食,其中多國嘅麵包🥯、雞蛋仔,同埋即叫即整嘅奄列都令我好滿意👍🏼,軟餐包
地址:佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
The Astor成層設有七個食物專區,
我total就拎咗4輪嘢食,其中多國嘅麵包🥯、雞蛋仔,
職員收碟同食物更換嘅速度都好快,唔似有啲自助餐比人拎哂就無得食,或者要等好耐先再refill🙈,整體嚟講無講服務、環境、食物款式同質素都幾唔錯,以$100唔洗嘅呢個discount去食真係抵到爛😂