2024-02-07
BÀRBAR 喺Pica Pica 嘅姊妹店,位於灣仔船街,主打做tapas bar提供特色嘅cocktail同alcohol drinks 🍸今次最主要係同朋友慶祝生日,所以就冇試到佢啲飲品,不過真係認真大推揀呢間餐廳同朋友慶祝生日💕職員會主動過嚟唱生日歌同埋幫你影一張即影即有,最後遞上一張親手畫嘅生日卡誠意滿分☺️1️⃣ Wagyu steak tartare with oyster 🦪 ⭐️⭐️⭐️⭐️ $154和牛肉質鮮嫩、肉味濃厚配上海水味濃嘅生蠔加上脆卜卜嘅薯片,唔覺唔覺就會食晒成碟🍴但係牛肉味始終比較濃郁,所以會蓋過咗生蠔嘅味道,感覺兩種味道有少少分開。薯片可以無限次refill非常好食🤤2️⃣ Galician octopus on potato ”al caliu“ ⭐️⭐️⭐️⭐️ $138八爪魚彈牙爽口,配上濃郁嘅蒜油、惹味paprika甜紅椒粉同橄欖油味加埋幼滑既薯仔蓉,層次感滿分💯3️⃣ Black seafood paella ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ $198 世一海鮮paella 🤤 每一啖飯都食到濃郁嘅墨汁、青口同埋八爪魚,蒜味尤其突出,食到停唔到口!個人認為比起Bayfare Social 嘅
世一海鮮paella 🤤 每一啖飯都食到濃郁嘅墨汁、青口同埋八爪魚,蒜味尤其突出,食到停唔到口!個人認為比起Bayfare Social 嘅Paella更加好食,而且性價比高👍🏻
4️⃣ Spanish pork secreto ⭐️⭐️⭐️ $165
秘製西班牙豬肉味道偏鹹,配上油封辣椒,食落去有少少似豬頸肉,不過不失但係冇話食落去有好多驚喜!
5️⃣ Our Cheesecake ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ $78
焗到半熟嘅巴斯克芝士蛋糕,口感非常綿密,中間有少少流心芝士,層次分明再配上酸甜紅莓sorbet,口感滿分,絕對係飯後甜品嘅好選擇🤤同朋友慶祝生日,亦都可以叫佢喺碟上面用朱古力寫生日祝福同埋佢個名!喺電話book位嘅時候就已經可以講定,咁就可以俾個驚喜朋友啦😙