2020-02-15
想提早慶祝情人節,所以就上網搵咗間評價高嘅餐廳,諗住食好西由於我選擇困難,又太多選擇,以下嘢食全部跟廚師推介個logo叫最先上嘅係龍蝦湯,湯同平時出面飲嘅唔同,龍蝦味好濃郁,唔會比其他調味料蓋過,蒜蓉包非常脆口,very match「黃金手工蟹波配菠蘿酸忌廉」作為一個前菜,佢都尚算飽肚,一個個蟹球拆開係絲絲分明嘅蟹肉,建議先食原味,食咗佢蟹嘅鮮味,之後再點醬,酸酸地好開胃佢哋嘅招牌漢堡好大份,新鮮滾熱辣,配料就有大啡菇、芝士汁、洋蔥圈、煙肉、安格斯牛扒、蕃茄,太厚都唔知點咬好😂「北海道帶子明太子意粉配三文魚籽」首先映入眼簾嘅係$5咁大粒嘅帶子,佢嘅明太子醬調配得非常惹味,伴隨着咬爆嘅三文魚子汁,難以形容佢嘅美味程度「火焰雪山」由於我同男朋友都未食過,唔知外面嘅白泡係無味純蛋白,入面就有石板街、雲呢拿雪糕球,兩粒馬卡龍,飯後打卡甜品黎講都算幾大份順帶一提嘅事佢哋嘅waiters/waitress 超級有禮貌,非常愉快嘅一餐
「黃金手工蟹波配菠蘿酸忌廉」
「北海道帶子明太子意粉配三文魚籽」
「火焰雪山」