2020-08-15
早排有朋友推介呢間位於山林道嘅餐廳,於是就趁weekend帶屋企人嚟試下lunch,我地坐窗邊位置,枱與枱之間位置闊落,坐得安心又舒適。呢度嘅lunch set價錢相當合理,每個餐都包沙律/餐湯、餐包同餐飲。水牛芝士番茄沙律我首先揀左要沙律,賣相精緻得令我有啲意外,新鮮嘅車厘茄脆口清甜,加上水牛芝士同火箭菜絕配。餐包幾款不同口味嘅餐包配上香草牛油,少至餐包都見到餐廳嘅誠意。香草脆包糠焗比目魚伴薯蓉泡沫比目魚嘅油香味重,口感嫩滑,加上面層焗成金黃色嘅麵包糠令賣相更吸引同食落更惹味,另外特別一提係個薯蓉泡沫,薯蓉就食得多,變成泡沫就真係未食過!口感似食緊cappuccino上面層奶泡咁,但薯仔味依舊好濃,感覺新奇特別!焗豬扒飯呢個焗豬扒飯都做得相當出色,醬汁唔會好似出面連鎖餐廳咁杰撻撻一pat,蕃茄汁酸酸甜甜咁又扣住啲炒飯粒,而且豬扒嘅份量都幾多,係真材實料嘅焗豬扒飯!蟹肉蝦餅迷你漢堡包呢個迷你漢堡賣相可愛,估唔到個炸蟹肉蝦餅十分鮮味,相當足料食落啖啖蟹味,係個意外驚喜。
水牛芝士番茄沙律
餐包
幾款不同口味嘅餐包配上香草牛油,少至餐包都見到餐廳嘅誠意。
香草脆包糠焗比目魚伴薯蓉泡沫
焗豬扒飯