2021-11-25
和氣食堂 (黃大仙中心) (黃大仙).又掛住和氣了,真係價錢相宜又大份🤪好彩早到唔洗排隊!.▪️溫泉玉子牛油果凱撒沙律 ▪️.前菜叫個沙律,夠清新有埋蕃茄仔青瓜!.▪️燒日本廣島蠔▪️.蒜蓉以及芝士各兩隻,都算大隻而且幾香.▪️泡菜黑豚腩窩 ▪️.呢個好食,個底有粉絲同埋有大量嘅娃娃菜,泡菜湯索曬係啲配料到,入面有豚肉片,泡菜冬菇豆腐等,唔會好清淡,少少惹味得黎感覺又多菜健康.▪️黑松露鵝肝什菌石窩飯 ▪️.我喜歡佢嘅雜菌同飯一齊,令個飯索曬啲菇菌味,鵝肝汁燒肥美.▪️海膽三色丼 ▪️.帶子,牡丹蝦以及海膽,另有甜蛋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 個人覺得性價比好高,海膽無苦澀味蝦又夠濃郁!.▪️ 脆脆燒三文魚皮 ▪️.雞泡魚乾就食得多,燒三文魚皮真係第一次食,好香口乾身,脆口有啲似炸紫菜!▪️田樂麵豉燒日本米茄子 🍆▪️.茄子配麵豉原來都幾夾,但個人覺得有少少鹹.▪️ 千回火烏▪️.好型嘅名,其實係燒雞全翼,沾上少少檸檬汁更好食!.▪️ 日本清酒石碢煮蜆 ▪️.呢個又係出色,個湯都可以飲埋石鍋上,蜆嘅份量勁多而且係肥美嘅蜆!!—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 和氣食堂
又掛住和氣了,真係價錢相宜又大份🤪好彩早到唔洗排隊!
▪️溫泉玉子牛油果凱撒沙律 ▪️
前菜叫個沙律,夠清新有埋蕃茄仔青瓜!
▪️燒日本廣島蠔▪️
蒜蓉以及芝士各兩隻,都算大隻而且幾香
▪️泡菜黑豚腩窩 ▪️
▪️黑松露鵝肝什菌石窩飯 ▪️
我喜歡佢嘅雜菌同飯一齊,令個飯索曬啲菇菌味,鵝肝汁燒肥美
▪️海膽三色丼 ▪️
▪️ 脆脆燒三文魚皮 ▪️
▪️田樂麵豉燒日本米茄子 🍆▪️
茄子配麵豉原來都幾夾,但個人覺得有少少鹹
▪️ 千回火烏▪️
好型嘅名,其實係燒雞全翼,沾上少少檸檬汁更好食!
▪️ 日本清酒石碢煮蜆 ▪️
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 和氣食堂 (黃大仙中心) (黃大仙)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖