2023-05-15 1243 views
.Superdon Express🍲今日同朋友去左Eaton Hotel下面嘅food hall食晚餐,見到Superdon嘅魚生飯幾抵食!!係小有foodcourt嘅比較高質嘅刺生飯😆………我同朋友每人叫左一個丼飯,我額外加多左幾款魚生😋……….香蔥吞拿魚腩蓉丼🐟($78)(+$36火炙左口魚邊、+$36赤身、+$24活鯛魚)吞拿魚腩蓉舖滿飯面🍚,分量都幾多😋,火炙左口魚邊滿滿油脂,赤身亦無根,感覺都幾新鮮😆👍🏻,活鯛魚肉質柔韌,味道鮮甜,不同於火炙左口魚,油脂含量較低,平時比較中意油脂含量較高嘅魚,但因為呢度嘅鯛魚比較厚切,都好鮮甜,好中意食😙………火炙三色丼($98)火炙三色包括火炙三文魚、火炙吞拿魚、火炙左口魚,每個丼飯都會配一份麵豉湯、一份中華沙律,朋友+$25富士山柚子梳打🍹………整體而言,性價比高,位置方便,多唔同嘅配搭,客人可以加配唔同嘅刺身及配料,更有壽喜燒選擇👍🏻下次都想食埋壽喜燒比較下😋………地址:スーパー丼 Express (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖………
Superdon Express🍲

………
我同朋友每人叫左一個丼飯,我額外加多左幾款魚生😋
……….
香蔥吞拿魚腩蓉丼🐟($78)
(+$36火炙左口魚邊、+$36赤身、+$24活鯛魚)
………
火炙三色丼($98)
地址:

スーパー丼 Express (佐敦)
………
$150 (Tea)