2022-09-01 486 views
今日想食壽司,咁啱返工附近有間日式餐廳 - 山下無雙🗻所以就嚟試下😋餐廳入面有好多日本既裝修,幾有日本感覺🤩原條鰻魚飯 $88呢個鰻魚飯都幾大碗,鰻魚都係大大舊幾厚肉,而且又冇骨,驚食魚骨嘅朋友仔都非常值得一試🤩配埋佢既醬汁甜甜地撈飯食一流😋另外仲加咗啲山椒粉食,變得更開胃,可以大大啖食鰻魚真係好正又滿足,性價比頗高😍十貫極上壽司盛 $168我哋仲另外叫咗呢個十貫極上壽司盛,試下佢既魚生係點😋三文魚腩壽司佢既三文魚好肥美,入口即溶,油脂味幾重😆上面仲加咗啲魚子,令到成件壽司既口感層次昇華油甘魚油甘魚都好厚肉,好肥美🤤因為佢比較肥,所以食落去好滿足,好想再食多件😆帶子佢既帶子大大舊,仲好厚添!帶子仲幾鮮甜,食落唔會好乾,再滴多少少豉油落去食就perfect la🤩魷魚呢件魷魚壽司都幾特別,因為魷魚上面係燒過下,佢又燒過好香😍食個陣都食到佢陣炭燒味😋海膽軍艦佢既海膽軍艦幾搶眼,因為啲海膽好大粒,食落仲幾creamy🤤吞拿魚蓉壽司 吞拿魚蓉帶有少少油脂感,上面仲加咗啲蔥花,所以食落更香茶碗蒸 $20呢個茶碗蒸蛋味比較濃,食落去好滑,又熱辣辣😆裏面仲有蟹柳陪襯🤤南瓜餅呢個南瓜餅係即叫即整既,所

原條鰻魚飯 $88

十貫極上壽司盛 $168
我哋仲另外叫咗呢個十貫極上壽司盛,試下佢既魚生係點😋

三文魚腩壽司

油甘魚

帶子

魷魚

海膽軍艦

吞拿魚蓉壽司
吞拿魚蓉帶有少少油脂感,上面仲加咗啲蔥花,所以食落更香

茶碗蒸 $20

南瓜餅
呢個南瓜餅係即叫即整既,所以食個陣熱辣辣脆卜卜😆佢既南瓜餡都幾多同好厚,而佢既炸粉唔多,所以咬落香脆可口,同埋南瓜餡都唔會好似落香精死甜果種,而係真係天然南瓜蓉嘅口感同味道😋

芝麻雞翼
芝麻雞翼大大隻,好夠味😆佢都好厚肉,肉質又juicy🤤以日式餐廳來講,佢嘅熱食都比較特出,賣點比較大,值得下次再翻兜!