2022-05-12 1267 views
最近真係好神奇,差唔多成十年無見既中同居然重新聯絡返🤩兩個住大西北既人約左係老銅等🙈試左呢個係銅鑼灣某小巷入面既日式餐廳,個人覺得性價比都幾高!·蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉🍝Hᴋ$98賣相好靚,上枱果時聞到幾香,是但影完兩張相就忍唔住要試,雖然鮮蟹肉唔算好多,不過都對得住價錢✨少少辣少少蒜香都幾惹味,但又唔會話太辣太鹹要喪飲水果種,加埋蟹籽食落有啲卜卜既口味👍🏻·鰻魚蛋蓋芝士燴飯🍱Hᴋ$118我以為係平時鰻魚飯果種淋淋地、加左汁既鰻魚,點知原來係串燒鰻魚😍一上枱我就叫中同快啲影完快食🤣要襯佢熱辣辣時試,咁先可以享受到燒到脆皮既口感😋底下既蛋蓋同芝士燴飯都唔錯,不過始終芝士燴飯比較濃郁,一人一半share會好過自己一個人食,同人Share就無咁膩岩岩好!·燒雞類串燒Sᴇᴛ🐥🍢Hᴋ$138全晚最最最好味既野!呢個價錢已經包括左2串免治雞肉棒、2串鹽燒雞軟骨、一串汁燒雞腎,同埋兩隻雞翼真心推介大家如果去開嗰頭可以試下,無論質素定價錢都係令人滿意,尤其係係免治雞肉棒,就算無比蛋汁我哋蘸黎食,都已經好好味🤤·Rᴏsᴇ Lʏᴄʜᴇᴇ Sᴏᴅᴀ🍹Hᴋ$38中同點的打卡飲品,佢話好好飲唔會太甜💕·Dɪʀᴛ

蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉🍝Hᴋ$98

鰻魚蛋蓋芝士燴飯🍱Hᴋ$118

燒雞類串燒Sᴇᴛ🐥🍢Hᴋ$138
全晚最最最好味既野!

Rᴏsᴇ Lʏᴄʜᴇᴇ Sᴏᴅᴀ🍹Hᴋ$38
中同點的打卡飲品,佢話好好飲唔會太甜💕

Dɪʀᴛʏ☕️Hᴋ$40
我點的打卡飲品,貓咪倒轉既造型好可愛,雖然漸層唔算好明顯,不過都仲係肉眼睇到既漸層😆而且入口都係我中意既nutty 口味,質素可能仲過某啲cafe🤭
雖然我住大西北,短期內未必會咁快回訪,但都覺得呢間係值得推介比大家💕
  • 蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉
  • 免治雞肉棒