2020-02-03 636 views
手卷屋有一種魔力,令人隔一段時間就會想返黎再食,今次就係特登去藍田幫襯佢,雖然佢由以前既細舖, 搬到斜對面變成大舖, 但價錢並冇因為咁而加價, 價格仍然非常親民。其實以往大多數食手卷為主, 但今次因為夜晚想坐低食,同埋食飽肚啲, 就叫咗便當 、三文魚飯、壽司同一個加州手卷。便當啱曬我咁為食既人, 一個便當就可以試到唔同款式嘅食物, 壽司由店主幫你決定, 啱曬我呢啲有選擇困難症嘅人, 店主亦都好貼心, 有得比客人揀正常定係全熟, 唔食生野既客人亦可以放心了。 招牌醬冷麵好好食,好入味, 蟹柳亦都好鮮甜。 重點係厚切玉子實在太太太好食了, 每次食手卷屋都一定係必食, 醬汁加上厚厚嘅玉子加上飯簡直就係絕配,包你一食會愛上, 但建議一次最多食兩件, 否則就會太膩同會覺得濟雖然加州手卷無咩特別, 純粹因為想食清小小先叫, 但要值得一提係佢既手卷好足料, 唔係只有表面果層有料。 另外三件招牌醬火焰壽司, 都係一如以往咁好食, 三文魚腩好滑好夠油脂。下面呢九件壽司,除咗魷魚有點遜色, 因為比較韌,要咬比較耐,其他都係高水準, 同樣地三文魚腩非常滑, 油脂好夠好肥美, 另外赤海蝦壽司更加係有驚喜,

下面呢九件壽司,除咗魷魚有點遜色, 因為比較韌,要咬比較耐,其他都係高水準, 同樣地三文魚腩非常滑, 油脂好夠好肥美, 另外赤海蝦壽司更加係有驚喜, 原本鍾意食甜蝦嘅我, 因為店主嘅推介, 推薦左赤海蝦壽司, 原來真係冇介紹錯,好鮮好好食。

三文魚飯就冇咩太特別, 但三文魚份量都幾多下, 而且每一片都好厚,好足料,仲有玊子,比想像中更飽肚。

呢一餐就係叫咗咁多野, 兩個人食到好飽,價錢合共都唔洗二百蚊,非常扺食,性價比很高!

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)