2019-02-03
不嬲都鍾意食越南野, 行過荃灣發現有一間之前未食過嘅越南菜餐廳,同朋友就決定入去試試佢😏一入餐廳發現整體格局較為狹窄,但係座位尚算坐得舒服。食物種類方面算多,亦有提供二人餐或者三人餐等套餐比一家大細或者情侶享用。今次我同朋友就選擇左呢個牛油雞翼二人餐,價錢為198, 揀左四隻牛油雞翼,上湯生菜,香茅豬頸肉米紙卷,生牛肉湯河同埋香茅豬扒湯河,夠曬我地兩個大男人食😌米紙卷都算足料,入面包左醃紅白蘿蔔絲,生菜,香茅葉同豬頸肉,點埋越式酸甜魚露夠曬開胃!上湯生菜比預期入味,亦唔會浸得過稔。牛油雞翼嘅炸粉厚度適中,夠脆口,入面肉汁豐富,牛油味好濃厚,配埋面頭嘅炸蒜一齊食有驚喜👍🏻👍🏻主角生牛肉湯河嘅生牛肉分量有四五大片,生熟程度視乎個人喜好浸湯選擇,肉質有咬口而不韌,湯底香濃,湯河為幼身河粉,啱我口味👍🏻朋友食嘅香茅豬扒湯河亦都頗為不錯,豬扒肉嫩唔柴,亦唔會太油膩。最後飲埋杯清爽嘅青檸梳打,perfect 😋
一入餐廳發現整體格局較為狹窄,但係座位尚算坐得舒服。
上湯生菜比預期入味,亦唔會浸得過稔。
最後飲埋杯清爽嘅青檸梳打,perfect 😋