2024-09-25
我發覺現在喺香港搵一間好味嘅餐廳,非常困難!朋友介紹吓,今晚就去試呢一間專門食蟹的餐廳。我哋二人同樣order咗呢一個超值套餐,$410一位,絕對食到你唔停口!呢個套餐嘅每一道菜都系蟹,全蟹宴!🦀🦀🥢大蝦沙拉:新鮮嘅大蝦,肉質鮮嫩,加埋啲清爽蔬菜,口感鮮脆,開胃得來又清新🥢季節刺身:每一片切得正好,鮮美無比👍🥢松萊蟹肉三文魚杼茶碗蒸:蟹肉細膩柔滑,配埋三文魚嘅鮮香,蒸出嚟口感綿軟滑嫩,一口接一口,完全停唔到🥢鹽焗活蟹🦀:呢個真系經典,蟹肉鮮甜,鹽焗味道啱啱好,保留住蟹嘅原汁原味,仲加添咗獨特風味🥢龍蝦天婦羅:外皮酥脆,龍蝦肉鮮美,沾上特製醬汁,絕對系絕配🥢鯛魚白湯: 就系清淡中帶著濃郁魚香,湯底鮮美🥢松萊蟹肉濃湯素麵:湯汁濃郁,蟹肉鮮香融入每根麵條,食上一口,真系過癮最後還有甜品,超級滿足的一餐👍呢間店嘅地理位置極佳,由銅鑼灣地鐵站步行1分鐘就到,店內服務超級好,服務員熱情周到,值得再去。
🥢季節刺身:每一片切得正好,鮮美無比👍
🥢鯛魚白湯: 就系清淡中帶著濃郁魚香,湯底鮮美
最後還有甜品,超級滿足的一餐👍