2019-05-27
暫時係我食過最好食既泰國餐廳!!!舊鋪係碼頭熟食中心時。食過佢地既雞飯 覺得好食過泰國曼谷水門雞飯(粉紅制服、綠色制服)名過其實 失望。竟然係香港水門雞飯好食過泰國?!雞比較嫩 雞皮係滑 而飯油香 。相反 泰國雞比較瘦 唔鞋 雞皮爽 飯無咁重油香。總體泰國水門雞飯口味清爽 香港水門雞飯偏香個人鐘意食泰好味佢地既雞飯 。入正題 餐廳裝修係茶記 。餐牌價錢唔貴 相比九龍城生蝦一碟都一百蚊左右呢間先$78 。叫左燒牛肉 明爐烏頭 紅咖哩牛腩農夫包 炒通菜 炒金邊粉 。燒牛肉 好食 燒到牛肉中間粉紅色 食落好重牛香。明爐烏頭 普通 配料粉絲好食 索曬湯汁味。咖哩包 就係呢一道菜 認定好食過曼谷既泰國餐廳 個包脆卜卜 紅咖哩好特別 有菠蘿料 味道好有層次 食到最尾都唔會厭 牛腩炆得好淋 食唔到筋 無牙都食到 飯後唔洗搵牙籤了牙。炒通菜 有鑊氣 個汁好特別 食唔停。炒金邊粉 炒得乾爽 唔油 份量好大碟 比其他餐廳多半份 又係好食過曼谷街邊小炒。員工泰國人 佢哋廣東話正過譚仔姐姐 得一個香港人 溝通無問題。總括而言 性價比高 水準之上 估唔到都有沙律菜伴菜。希望小店繼續做落去 可以有個好地方食正宗
舊鋪係碼頭熟食中心時。
竟然係香港水門雞飯好食過泰國?!
雞比較嫩 雞皮係滑 而飯油香 。
相反 泰國雞比較瘦 唔鞋 雞皮爽 飯無咁重油香。
總體泰國水門雞飯口味清爽 香港水門雞飯偏香
個人鐘意食泰好味佢地既雞飯 。
入正題 餐廳裝修係茶記 。
餐牌價錢唔貴 相比九龍城生蝦一碟都一百蚊左右
呢間先$78 。
燒牛肉 好食 燒到牛肉中間粉紅色 食落好重牛香。
明爐烏頭 普通 配料粉絲好食 索曬湯汁味。
炒通菜 有鑊氣 個汁好特別 食唔停。
總括而言 性價比高 水準之上 估唔到都有沙律菜伴菜。
希望小店繼續做落去 可以有個好地方食正宗泰國菜 。