有日同阿仔喺商場經過見到呢間麵包店,好多人一窩蜂去買包,個個去買都好似唔駛諗咁,隨手一攞佢地要嘅就去俾錢,個個人都唔會揀好耐架喔。點解我要描述呢樣嘢呢?你諗下,如果d顧客咁熟手,攞咗就即刻俾錢,咁即係佢哋食開、食慣咗啦,咁味道應該唔會差,係咪先?(附近都有其他嘅麵包舖架)亦即係麵包店都做到唔少街坊生意 😀同埋留意到d顧客唔會揀好耐,即係大部份口味都好啱大眾?麵包店的而且確有好多款式選擇!😍我哋買咗:爆漿朱古力包 🏆➡️ 店舖嘅招牌,買咗唔係即刻食嘅話,建議叮返熱少少,麵包可回復有流心效果,好邪惡!😈好彩我去買嘅時候仲有,但轉個頭俾人搶哂 😂🙈開心榛子朱古力包 🌰 $10➡️ 反而我同2個仔最鍾意食呢個!❤️😍佢比起爆漿朱古力包更香!呢個包包裡面雖然唔係流心,但朱古力餡料會有一粒粒細榛子粒架 🌰😍小朋友一定最鍾意呢個,因為包包外表係😊 開心笑,就算大人見到都覺得happy 😄洋蔥吞拿魚包 🧅🐟 $9➡️ 咬落去唔會成大pat沙律醬多過吞拿魚,比例剛好 👍加埋洋蔥粒,啖啖香味 😌特濃芝士撻 🥧 $7/個 $38/半打➡️ 好鬆化呀!曲奇撻皮,芝士好rich夠creamy,仲要係凍食同熱食都一樣咁好味

點解我要描述呢樣嘢呢?
(附近都有其他嘅麵包舖架)
亦即係麵包店都做到唔少街坊生意 😀

我哋買咗:

爆漿朱古力包 🏆
好彩我去買嘅時候仲有,但轉個頭俾人搶哂 😂🙈

開心榛子朱古力包 🌰 $10
➡️ 反而我同2個仔最鍾意食呢個!❤️😍

洋蔥吞拿魚包 🧅🐟 $9
➡️ 咬落去唔會成大pat沙律醬多過吞拿魚,比例剛好 👍
加埋洋蔥粒,啖啖香味 😌

特濃芝士撻 🥧 $7/個 $38/半打
➡️ 好鬆化呀!曲奇撻皮,芝士好rich夠creamy,仲要係凍食同熱食都一樣咁好味!😍
一個人至少買2件食先夠喉 🤤😋

招牌108層酥皮葡撻 🍩 $6/個 $32/半打
➡️ 而家邊度仲會搵到6蚊一件葡撻....呢度真係抵食!
蛋味夠又香,層次分明,同埋食落去唔會覺得焦糖太搶,出面有d食咗覺得好油同甜過頭,但 Baker Talent就冇俾我呢個感覺,健康d 👍

最後想講嘅係,佢真心高質係因為我買咗返屋企全部翻叮嚟食都仲係咁好味!🔥
平時我買嘅麵包,多數過咗夜就冇咁好食,但 Baker Talent 果d包又唔會喎 😮
你地唔信嘅話就自己試下啦 😆🤔

除咗麵包及撻類之外,佢仲有售賣布甸、冬甩、餅乾甚至馬卡龍!🤩
麵包全部都係獨立包裝,乾淨衛生 👍
性價比高 😀 大家如果經過嘅可以一試丫 😊
洋蔥吞拿魚包