2017-08-22 99 views
九龍城又名小泰國,除左有唔同既泰國餐廳座落呢度,每年都會好似泰國新年咁搞一個小型潑水節,所以成日都好鐘意約朋友黎九龍城食泰菜。今日黎到「倪姐泰國美食」,一入去就有位唔洗等,正!我地叫咗叫左燒豬頸肉、鮮蝦炒金邊粉、咖哩牛腩再加薄餅。*逢星期一至五叫滿$300就可以以$1加點泰國特色小食、甜品或明爐烏頭!!抵!!一直鐘情食金邊粉既我,基本上每次食泰國菜都會點炒金邊粉,可以話係百吃不厭,今次黎到「倪姐」,當個金邊粉一黎到就俾佢個外表吸引左,餐廳用蛋絲做左個網,聞到好香好吸引,即刻撈勻黎食,一口包含住金邊粉、豆腐乾、蛋絲、芽菜、韮菜、花生碎,真係好滿足!!燒豬頸肉呢個都唔錯,望住燒得剛好既豬頸肉,沾上特製泰國醬汁,令到油脂感好重既豬頸肉解一解膩~~咖哩牛腩,一直以來我都對咖哩只限於日本甜咖哩同印度偏辣既咖哩,而呢一款完全可以令你一試愛上,我覺得佢似係將日本咖哩混合印度咖哩然後加椰汁,牛腩煮得好熟稔,加上新鮮蔬菜作配菜同埋足夠送飯既醬汁,令我地都一試愛上,值得大家叫黎食!一定要加埋薄餅啊,唔好浪費D咖喱汁。我地仲試咗杯椰皇沙冰同珍多冰,椰皇沙冰好特別啊,椰味勁重,珍多冰入面仲有D芒果乾,好足料!

我地仲試咗杯椰皇沙冰同珍多冰,椰皇沙冰好特別啊,椰味勁重,珍多冰入面仲有D芒果乾,好足料!而且店員態度都好欣勤,有為我地作唔同嘅推介,而且全部都係泰國人,感覺好好,下次一定會再食!