2021-06-24
食冰室最緊要係快靚正,哩間真係做到!放工黎到6點左右,本來一心係諗住試麻辣肉丁煲仔麵,點知今日冇😢所以轉食麻辣肉丁出前一丁麵配腸仔煎蛋奶油豬。肉丁唔係罐頭肉,而且量超多,仲有青椒洋蔥,食公仔麵配有營養的蔬菜,食落都冇咁大罪惡感😆雖然我唔食青椒,不過個湯有少少青椒味又ok wor!煎蛋腸仔奶油豬絕對唔係普通野,廚師腸同細個食既一樣,應該係半煎炸過,好香口,唔係用熱水焯熟個種。奶油豬都超脆,哩個餐滿分!老公叫左招牌蔥花滑蛋飯系列的三拼(少飯)三拼有牛肉,蝦仁和叉燒叉燒甜甜地,食到蜜糖香。牛肉似用瑞士汁煮過,蝦仁大大隻爽口彈牙。成個滑蛋真係好滑,冇一個位係煮老左。雙拼同三拼都係一樣價錢,第一次試的人可以叫三拼。流心西多士 上菜好快,麵都未食夠一半就到。但西多緊係要襯熱食啦!因為已經係奶黃流心,所以只係落左少少糖漿係面。一切開勁多奶黃流出黎,濃度剛好,好好味,食多一兩舊先肯停手。瑞士汁雞全翼其實已經好飽,不過佢雞翼煮得好腍好入味,係用浸煮方式先可以煮到肉唔鞋。紅豆冰差唔多有三分一杯紅豆好足料。中上環黎講絕對性價比高,啱晒打工仔去食。仲未試黑白多士,麻辣煲仔麵,有機會一定要再去!
奶油豬都超脆,哩個餐滿分!
老公叫左招牌蔥花滑蛋飯系列的三拼(少飯)
三拼有牛肉,蝦仁和叉燒
成個滑蛋真係好滑,冇一個位係煮老左。
雙拼同三拼都係一樣價錢,第一次試的人可以叫三拼。
流心西多士
上菜好快,麵都未食夠一半就到。但西多緊係要襯熱食啦!
瑞士汁雞全翼
紅豆冰差唔多有三分一杯紅豆好足料。