2022-04-28 645 views
人人都知道春秧街係福建街,但後街有一間唔起眼嘅小店,一直做馬拉怡保菜式,老實講一直見佢生意麻麻,以為佢都捱唔住,今日去到見佢都仲有開門,所以坐低又食個餐。今日試佢個肉骨茶,個肉骨茶嘅賣點…係好平!之前我食過「數碼數碼」嘅肉骨茶,食係好食,但係淨係碗肉都已經要$100 ,未計白飯,油炸鬼,價錢真係幾貴,呢度就只係60幾蚊就有一份肉骨茶餐。肉骨茶比較重藥材味,唔係好胡椒,肉來講都算有返咁上下,唔多唔少。咁晚餐一場嚟到,就叫多咗一份串燒。今次叫咗豬肉串燒,佢嘅晒啲汁係有啲同其他舖頭唔同,唔可以話佢係好味或者唔好味,因為根本係另外一款醬,比較偏甜。咁豬肉就比較油,我估係燒嘅時候掃得比較多油,咁食落上嚟味道都還可以,都係果句,串燒$14嚟講的確係好平。最後,帶返個頭盔,食就真係唔算好食,不過呢個價錢,可以食到呢個份量,又至少比起快餐店高嘅質素來講,的確係幾抵,希望下一波疫情之後佢都仲捱得住啦。

肉骨茶餐

肉骨茶內容