2022-11-17 54 views
亞媽偷懶就叫我加餸,咁岩當時喺大角咀富榮花園附近,咁我就GOOGLE睇下有咩好食!點知就見到行過一條街就有💥燒味滷師💥!撞正✅燒鵝岩岩出爐,熱辣辣香噴噴,忍唔住要吞一吞口水,真係勁吸引一番到屋企忍唔住要偷食一舊燒鵝,上庄主要有鵝胸,燒鵝油香滿滿,甘香外皮閃令令,皮光夠唒,肉質好嫩,真係皮脆肉嫩,醬汁調味好夠✅燒味佬叉燒 #蜜汁叉燒 蜜汁好足配上半肥瘦叉燒,叉燒肥瘦均勻,好厚切,有少少燶邊,食落夠稔✅客家鹽焗雞外皮色澤好油潤,入口充滿雞味,肉質嫩滑juicy,食落唔會太油膩,鹽焗味道岩岩好,配上醬料無得彈✅泰式鳳爪無骨啖啖肉,食落酸酸甜甜,好爽脆好醒胃#燒味 #滷味 #香港美食 #燒味控 #叉燒控 #燒鵝 #大角咀 #加餸 #斬料

點知就見到行過一條街就有💥燒味滷師💥!

✅泰式鳳爪無骨啖啖肉,食落酸酸甜甜,好爽脆好醒胃

TakeAway