2024-11-03
差唔多個個星期日都要喺荃灣西搵食,食嚟食去都係嗰啲餐廳,食到有啲悶。咁啱發現呢間餐廳,見佢冇喊臉,決定一試。餐廳位於AEON food court,雖然係food court,但都坐得舒服。我哋搵咗靠牆嘅位置,自成一角,感覺唔錯。本來想點$38推介,點知原來星期一至五先有。不過,呢到嘢食唔貴,冇都唔緊要。點咗以下食品﹕溫泉蛋醬油牛肉丼 ($52)﹕好大份,冇諗過會咁大碗,非常抵食!溫泉蛋汁豐滿,完全足夠包住每粒飯,蛋汁包飯真係好好食,令人不知不覺食哂成碗!牛肉份量好多,老公讚啲薑好食添!同埋碗飯好夠熱,讚!厚切吉列豬扒蛋包飯($63)﹕賣相吸引!而且好大碟!鍾意佢隻蛋唔係全熟,有蛋汁包住。揀咗蘑菇汁,同個飯又幾夾,仲有蘑菇食添。配菜係茄子,雖然未見過蛋包飯用呢樣做配菜,但我好滿意,因為好多時出街食飯都冇咩菜食到。呢碟飯又食熱辣辣架,讚!三拼薯餅($27)﹕所有薯餅都好足料,紫薯薯餅好紫薯,南瓜薯餅又好足南瓜料,咖喱薯餅就濃濃咖喱味。唐揚炸雞($38)﹕熱辣辣炸起,每粒都大大嚿。北海道芝士薯波 ($28)﹕細細粒,易入口。SIZE唔大,對於叫咗兩個飯嘅我哋嚟講,呢個小食SIZE夠細,過到
點咗以下食品﹕
唐揚炸雞($38)﹕熱辣辣炸起,每粒都大大嚿。
北海道芝士薯波 ($28)﹕細細粒,易入口。SIZE唔大,對於叫咗兩個飯嘅我哋嚟講,呢個小食SIZE夠細,過到口癮又唔會太飽,係唔錯嘅選擇。
御翠烏龍茶及草莓荔枝綠茶 (各+$9)﹕冇糖,夠凍!
餐廳食物份量大,味道唔錯,性價比高。