2021-05-14
📍 【Alfafa Cafe-抵食二人餐】每人一百蚊都唔洗仲包埋野飲,甜品既Dinner Set,抵食之選!個湯雖然睇落普通,但勁好飲,佢整得好濃郁,有啲杰杰地既感覺,幾正😚我地main嗌咗一個卡邦尼流心蛋煙三文魚煙肉芝士炒意粉🍝味道都okay既,但唔夠creamy,芝士味亦唔夠重,不過不失啦!另一個係焗肉醬千層麵配薯蓉 薯蓉勁多同埋都焗得幾香,可惜敗北位係啲蕃茄醬同個千層麵分開整。個味道就分開曬,無咗一齊食嗰種層次感🥲反而最令我哋有驚喜嘅係個甜品🍮我哋嗌左一個朱古力心太軟同一個朱古力brownies🍫兩個都係食完main後上既,即叫即整。所以個表面係焗脆咗又熱辣辣而入面係流心,再加埋個雪糕一凍一熱有個強烈對比都幾正😂🤣 不過就甜咗少少啦,食到一半開始覺得有啲膩,但整體黎講係幾好食😋Overall 食物水準一般,但係勝在性價比好高😳 Dinner Set有湯,Main,甜品同野飲每人$100都唔使,都真係幾抵食😳
我地main嗌咗一個卡邦尼流心蛋煙三文魚煙肉芝士炒意粉🍝
另一個係焗肉醬千層麵配薯蓉