Hiring
See All 5 Jobs
2021-01-10 693 views
今日喺呢個商場行完街之後見到好多人喺門口等緊就吸引咗我嘅目光睇一睇佢個午餐餐牌其實都幾實惠就決定試下 佢午餐可以配一份主食同埋揀一個小食 仲包埋杯飲品因為喺附近茶餐廳食都要五十幾蚊而家佢連埋所有嘢都係六十幾蚊我覺得非常之超值到我地有位,坐低嘅時候店員話而家有小籠包可以試下 咁我哋就二話不說叫咗一籠試下 再慢慢睇餐牌因為我哋都幾鍾意食小籠 估唔到佢呢度有我就要咗一個秘製厚切豬扒湯麵 而友人就要咗糖醋排骨菜飯 小食當然配佢嘅主打生煎包小籠包冇耐就嚟咗 一碟有4隻熱辣辣蒸起非常之皮薄 建議大家都係夾嗰個小籠包接口位 如果唔係穿左啲湯汁就會飛曬出嚟 入面非常多汁好好食 由於同友人一人只係食得2隻 有啲唔夠喉決定加多一籠等緊嘅期間生煎包就嚟啦就係另一種嘅口感體驗 皮唔會太厚但係冇小籠包咁薄 裏面亦都係好多湯汁但係個底就有啲脆口 食起嚟口感唔同 個人比較鍾意食生煎包 其實兩樣都好味佢主打生煎包 固然好味係唔出奇 但係佢個秘製豬扒估唔到都咁好味 食起嚟有少少似叉燒 但係又冇叉燒咁甜同埋乾身 而且份量唔少 推介另外個糖醋排骨菜飯 本身就係睇中佢個菜飯 比起白飯食得更開胃呢個糖醋排骨酸酸甜甜 排骨唔會太

睇一睇佢個午餐餐牌其實都幾實惠

我就要咗一個秘製厚切豬扒湯麵
而友人就要咗糖醋排骨菜飯 小食當然配佢嘅主打生煎包

小籠包冇耐就嚟咗 一碟有4隻

呢個糖醋排骨酸酸甜甜 排骨唔會太鞋
醬汁拎嚟撈飯真係非常一流

總括嚟講呢度嘅生煎包 絕對對得住個餐廳名 而其他食物好有驚喜冇估到會咁好食 唔怪得真係咁多人排隊
之後都會係我嘅收藏列之一
  • 生煎包